Wie ben ik?

Hey, ik ben Flori!
Samen met mijn vriend woon ik in Rotterdam. In het dagelijks leven ben ik maatschappelijk werker en vind ik het heerlijk om creatief bezig te zijn.
Vroeger maakte ik al veel tekeningen. Thuis waren we altijd creatief bezig en ik kon altijd vol verwondering naar mijn opa kijken die geweldig boten en portretten tekende. In die jaren ontwikkelde mijn stijl zich en kwam ik altijd weer uit bij vrolijke beestjes.
Vanaf mijn twaalfde wilde ik al een prentenboek maken. Maar de jaren erna hield ik mij meer bezig met verschillende sporten en hield ik minder tijd over voor het tekenen. Daar moest verandering in komen. Begin 2018 ben ik weer in mijn potlood geklommen. Het is tijd om mijn tekeningen met jullie te delen! Wil je weten wat ik allemaal maak en doe? Kijk dan in mijn portfolio, op Instagram en Facebook. Heb je een persoonlijke wens neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Filosofie

Met mijn illustraties wil ik de wereld vrolijker maken. Een glimlach op het gezicht van jou en je kind is waar ik het voor doe. Daarnaast vind ik het belangrijk dat kinderen op een jonge leeftijd bekend raken met de natuur. Door mijn illustraties leren kinderen verschillende dieren en planten kennen en hoop ik dat ze hierdoor zin krijgen om de natuur in te gaan.

Duurzaamheid / Ethische verantwoording

Het is natuurlijk leuk dat ik illustraties tekenen met natuurlijk elementen, maar dan moet ik er ook goed voor zorgen. Om de natuur zo mooi mogelijk te houden, gebruik ik zo zeel mogelijk duurzame materialen. De illustraties  ontwerp ik op papier met een FSC keurmerk. Zelfs de potloden die ik gebruik zijn duurzaam geproduceerd. Voor de muurschilderingen gebruik ik verf waar geen giftige stoffen in zijn verwerkt en daardoor veilig zijn voor kind en (toekomstige) moeder.  Ik gebruik geen plastic voor verpakkingen.

Zo helpt Roots mee aan een groenere aarde.