Meeste gestelde vragen

Veel gestelde vragen muur- en meubelschilderingen

Hoe ziet het ontwerpproces eruit?

  1. Wat zijn je wensen? Welke kleuren vind je mooi? Zijn er beestjes of plantjes die echt niet mogen ontbreken? Niet helemaal duidelijk wat je wilt? Ik help je met het beslissen. Neem ook vooral even een kijkje in mijn portfolio en op mijn Instagram.
  2. Jullie ontvangen een offerte van de schildering. De hoogte hiervan is afhankelijk van de grootte, details en ondergrond van de schildering op je muur of meubel. Een kleine muurschildering is al mogelijk vanaf €120,- . Reiskosten zijn standaard €0.25 per km vanaf Rotterdam Noord. Wonen jullie verder dan 70km (heen en weer) dan reken ik voorrijkosten van €20,-.
  3. Zodra jullie akkoord zijn, ga ik aan de slag.
  4. Binnen twee weken ontvangen jullie een grove schets.
  5. Graag ontvang ik jullie feedback hierop
  6. Deze feedback verwerk ik in een nette schets. Hierop kunnen jullie nog één keer kleine dingen laten veranderen.
  7. Helemaal akkoord met de schets? Dan ga ik aan de slag!

Wat is de wachttijd?
Ik maak graag zo snel mogelijk een mooie muurschildering bij je thuis. Mijn steven is binnen 8 weken een afspraak met je te plannen. Wil je je schildering op tijd af hebben, neem dan ruim van te voren contact met mij op.

Wat voor ondergrond is er nodig? 
Omdat ik met verf op water basis werk is een gladde ondergrond nodig. Het liefst werk ik op een gestucte muur. Op een andere achtergrond (glasvezel behang, glasvlies, reliëf en vliesbehang) is het niet mogelijk een mooie illustratie voor u te maken. Het effect van de waterverf verdwijnt of de verf word niet opgenomen.

Teken je het ontwerp eerst op de muur?
Voordat ik begin met schilderen, maak ik een grove schets met potlood op de muur. Van tevoren hebben we het ontwerp al samen doorgenomen.

Hoe lang ben je met een muurschildering bezig?
Dit ligt aan de grootte, details en ondergrond van de muurschildering. De muurschildering op de foto ziet (zie het kopje muurschildering) heeft ongeveer zes uur gekost (van schetsen op de muur tot de afwerking). Een bloem en het lieveheersbeestje duurt ongeveer anderhalf uur.

Wat voor verf gebruik je?
Ik werk meestal met verf op waterbasis. Het is zeer kindvriendelijk en niet schadelijk voor de gezondheid. Ook droogt het erg snel en kan ik prachtige kleuren mengen en effecten maken. Om de waterverf te beschermen breng ik daarna een laag muurvernis aan. Dan is de muurschildering beschermt tegen natte kinderhandjes en andere vlekken.

Hoe werkt de betaling?
Van tevoren wordt de prijs afgesproken. Dit is inclusief 21% BTW, materiaalkosten en reiskosten. Je ontvangt hiervoor een factuur. Na het schilderen van de muurschildering maak je het bedrag over (binnen 14 dagen na factuurdatum). Verdere informatie met betrekking tot het overmaken van het bedrag staat beschreven op de factuur.